zaterdag 29 november 2008

Joris is nog niet veel beter!














Afgelopen donderdag heeft Joris een echo gehad! Hiervoor moest zijn buikje geschoren worden. Hij bleef supergoed liggen, en de dierenarts constateerde 2 cystes in zijn rechternier.
Het vermoeden blijft, ondanks dat alle bloedwaardes normaal zijn, dat Joris iets onder de leden heeft. Het kan een tumor zijn, een lymfoom b.v. of een chronische onsteking van maag en darmen. Hypoallergeen voedsel zou de chronische ontsteking kunnen opheffen. Probleem is dat Joris een moeilijke eter is, de ene dag het wel eet, maar de volgende dag niet meer.
De dierenartsen willen graag een scopie doen van zijn maag-darmkanaal en biopten nemen van "probleem" plekjes. De kosten van zo'n onderzoek is zo'n 500€!
Uiteindelijk maar besloten dit niet te doen en Joris te laten behandelen met prednison. Ik hoop dat dit paardenmiddel aanslaat, want hij is wel een erg zielig hoopje aan het worden :-(!

Will you see Joris better? Click on the picture!

2 opmerkingen:

marian zei

Ach die Joris, hij ziet er inderdaad nu wat zielig uit. Hopelijk slaan de medicijnen en het voer goed aan en gaat hij zich wat gelukkiger voelen. Een dikke knuf van mij voor Joris!

Mevrouw Katblad zei

Ik hoop voor jullie dat Joris opknapt door de prednison en dat het "alleen maar" een ontsteking is. Verwen hem maar zoveel mogelijk. Knuffel van de redactie van het Leidsch Katblad... en van mij!